A beadott pályázatunk kedvező elbírálást kapott, és a tervezett 2491300 Ft támogatást meg is kaptuk. Sikerült eszközeinket úgy bővítenünk, hogy szabadtéren is szervezhetünk rendezvényt, melyekre ezúttal is szeretettel várunk mindenkit.

A képhez tartozó alt jellemző üres; image-1.png a fájlnév

A képhez tartozó alt jellemző üres; image-5.png a fájlnév

Köszönjük, akik ránk szavaztak AZ „ÖN VÁLASZT, MI SEGÍTÜNK” TESCO PÁLYÁZATON.
200 000 Ft-ot nyertünk, amelynek segítségével téliesítettük a közösségi házunk teraszát.

Kedves Látogató!

Elérkezett AZ „ÖN VÁLASZT, MI SEGÍTÜNK” TESCO PÁLYÁZAT SZAVAZATI SZAKASZA

Segítsen szavazatával, hogy közösségi házunkat kibővítsük!

A meglévő faszerkezetű teraszunkat szeretnénk feltekerhető pvc ponyvával ellátni, ezzel minden évszakban kibővíthető a rendezvényterünk.
A házbővítéssel lehetővé válik vendégek fogadására, így tovább mélyíthetők a már kialakult barátságok, hagyományok ápolása.
A bukovinai székelyek kultúrája színes és gazdag. Ezért szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna. Az, hogy a TESCO-ban is megjelenhetünk, jó példa arra, hogy nagyobb ismertségre is szert tehetünk.

Kedves vásárló! Ha már betértél a TESCO-ba, szavazz a csapatunkra! A Bukovinai Székelyek Szekszárdi Egyesülete meghálálja.

Hogyan kap ÖN zsetont a szavazáshoz?
 A Tesco vásárlói 2023. július 10. és 2023. augusztus 6. között minden vásárlás után 1 darab zsetont kapnak, amit az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon dobhatnak be a kiválasztott és támogatott szervezet és pályázati program mellé.
Az önkiszolgáló kasszák mellett is megtalálhatóak a zsetonok egy kis dobozban, onnét önállóan kell kivenni.BUKOVINAI SZÉKELYEK SZEKSZÁRDI EGYESÜLETE

CIVIL SZERVEZETEK INGATLANBERUHÁZÁSI, FELÚJÍTÁSI

TÁMOGATÁSA

A VCA-KP-1-2021/1-000287 kódszámú pályázatára

KÖZÖSSÉGI HÁZ FELÚJÍTÁSA

A támogatás összege: 7.985.882 Ft

A Városi Civil alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása 2021” című pályázati keretből (VCA-KP-1-2021/1-000287) a Bukovinai Székelyek Szekszárdi Egyesülete 7 985 882 Ft pályázati összeget nyert a Közösségi ház felújítására. Az épületet az egyesület bérli a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft-től.

A felújítás tartalmazza a homlokzati nyílászárók cseréjét, a fűtés korszerűsítését és a klímaberendezés elhelyezését.

A beépített nyílászárók fa szerkezetűek, hőszigetelt üvegezésűek. Formájukban és méreteikben megegyeznek a meglévőkkel. A meglévő öntöttvas radiátorok helyett lemez radiátorok kerültek beépítésre, a csőhálózat cseréjével együtt. Ezenkívül 2 egységből álló klímaberendezés került beépítésre, valamint a konyhába egy elszívó ventilátor. Ezzel energiatakarékos lett az épület.

TEOL.HU

A NEAO-KP-1-2022/4-000097 sz. pályázaton egyesületünk 2 509325 Ft-ot nyert, mely segítségével végig jártuk őseink útját Madéfalvától Moldván át Bukovináig.

Program:

1 nap: Kora reggeli 5 órai indulással haladtunk Kecskeméten át a határ felé. Első programunk

Nagyszalontán volt. Az Arany János évforduló kapcsán felújított Csonka–torony és Arany János Múzeum megtekintése után az Arany János szülőháza helyén levő emlékhelyet is megnéztük. Innen Nagyváradra mentünk és a város barokk egyházi központját, valamint a modern város sok szecessziós gyöngyszemét vettük számba egy jól szerkesztett sétával. Tovább haladtunk a Királyhágó felé, majd Marosvásárhely irányába. Nyárádtő településen szálltunk meg és vacsoráztunk.( Hotel Concret)

2. nap: Reggeli után Marosvásárhelyen sétáltunk és meglátogattuk a Kultúrpalotát is. A székelység peremén levő nagyváros értékeit, emlékeit csodáltuk. Folytattuk utunkat a Maros dombvidékéről a Küküllő dombjai felé, majd a székely Sóvidék egyik híres településén Korondon nézelődtünk és vásárolunk. Farkaslakán Tamási Áron sírjánál emlékeztünk a nagy íróra. A Hargita gyönyörű szerpentinjei, fenyvesei juttattak el bennünket Csíkba. Madéfalván a székely történelem tragikus eseményére emlékeztünk. Csíkszeredában a Fenyő szállodában szálltunk meg és vacsoráztunk.

3. nap: Reggeli után a Gyímesek vidéke hívogatott bennünket. Gyimesbükkön az ezer éves határnál a Rákóczi várat, az utolsó vasúti őrházat, a romtemplomot tekintettük meg. Folytattuk az utat Pusztina felé, ahol helybeli csángó programmal vátr bennünket Nyisztor Ilona s tanítványai. Megkóstoltuk a csángó galuskát. Innen Bukovinába igyekeztünk és Gura Humorului település Aldi szállodájában szállunk meg s vacsorázunk.

4.nap: Reggeli után Józseffalva, Istensegíts, Fogadjisten, és Radóc kisvárosa képezi a napi programot. Estére visszatértünk Gura Humoruluiban levő szállásunkra és vacsoráztunk.

5. nap: Reggeli után csomagoltunk. Andrásfalva és Hadikfalva a nap elejének programja, majd a gyönyörű Borgói-hágón tértünk vissza Erdélybe. Besztercén a valamikori szász város nevezetességei mentén sétáltunk. Itt a Hotel Bistrita lett a vendégfogadónk.

6. nap: Reggeli után elhagytuk a szállodát és a szép dombvidékről a Szamos völgye felé, majd az erdélyi Mezőség felé igyekeztünk. Válaszúton a Kallós Zoltán Alapítvány kincseit csodáltuk meg. Innen haladtunk a határ irányába. Útközben a felújított Bánffyhunyadi templomot tekintettük meg. Határ után Szekszárd volt az úti célunk.